current views are: 6

26 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση04:13

Η αριθμητική δείχνει Κουβέλη που φαίνεται να… θέλει

Ο Σπύρος Λυκούδης εκτίμησε ότι ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 04:13’
αρθρο-newpost

Ο Σπύρος Λυκούδης εκτίμησε ότι ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ο Σπύρος Λυκούδης εκτίμησε ότι ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Πανούσης, έχυσε δηλητήριο δηλώνοντας ότι με τον Φ. Κουβέλη ΠτΔ ο πολιτικός κόσμος θα ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις.  

Προτείνω να κρατήσουμε τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστου Μαχαίρα ο οποίος δήλωσε ότι «καμία νύξη ή βολιδοσκόπηση δεν έχει γίνει στον Φώτη Κουβέλη για υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα σε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ». Ταυτοχρόνως όμως, δεν δεσμεύθηκε για το αν ο Φ. Κουβέλης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στο επικείμενο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ούτε διέψευσε ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  

Μετά από όλα αυτά, το πολιτικό προσωπικό έβγαλε τα κομπιουτεράκια και άρχισε τις προσθαφαιρέσεις. Η αριθμητική δείχνει ότι αν αποδεχθεί την πρόταση ο Φ. Κουβέλης, έστω και αν δεν τον ψηφίσουν κάποιοι εκ των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ (βλέπετε πχ Γ. Πανούσης και Μαρία Ρεπούση) θα χρειαστεί να τον ψηφίσουν περίπου οι μισοί των ανεξάρτητων βουλευτών, ενδεχόμενο που δεν θεωρείται απίθανο.  

Σύμφωνα όμως με τους «ενδιαφερόμενους» το ζητούμενο δεν είναι η αριθμητική, αλλά η πολιτική αριθμητική. Δηλαδή αν θα πραγματοποιηθούν τα βήματα που θα άρουν τις ενστάσεις που έχει σήμερα ο Φ. Κουβέλης και- ταυτοχρόνως, θα μεγιστοποιήσουν τον αριθμό των βουλευτών οι οποίοι τελικώς θα τον ψηφίσουν.  

Τα βήματα που απαιτούνται δεν είναι άλλα από την διαπραγμάτευση του χρέους, την απομάκρυνση της τρόικας, την έναρξη της διαδικασίας για να βγούμε από την κρίση και να δρομολογηθεί μια αναπτυξιακή πολιτική.  

Όλα αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι θα έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί αλλά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά, δεν πρέπει να περιμένουμε νύξη ή βολιδοσκόπηση- όπως είπε και ο Μαχαίρας- γιατί ελλοχεύει το ενδεχόμενο μιας αρνητικής απάντησης. Όταν αρχίσει να οικοδομείται το σχέδιο Σαμαρά, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και τις πρώτες επαφές.  

ΥΓ: Οι γνωρίζοντες την παλιά  σχέση Σαμαρά- Κουβέλη πιστεύουν ότι οι δύο άνδρες δεν έχουν ανάγκη τρίτων για να επικοινωνήσουν. 


σχετικα αρθρα