current views are: 1

26 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση04:20

Συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για το οικονομικό πρόγραμμα

Εντείνονται μέρα με την ημέρα οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου προκειμένου να καταλήξουν στις θέσεις που θα υιοθετήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία εν όψη της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Δημοσίευση 04:20’
αρθρο-newpost

Εντείνονται μέρα με την ημέρα οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου προκειμένου να καταλήξουν στις θέσεις που θα υιοθετήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία εν όψη της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Εντείνονται μέρα με την ημέρα οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου προκειμένου να καταλήξουν στις θέσεις που θα υιοθετήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία εν όψη της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Πρόθεση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να δώσει όσο το δυνατόν πιο πειστικές απαντήσεις στα θέματα της οικονομίας και να καλύψει τα όσα κενά υπήρχαν μέχρι σήμερα στις εκφρασμένες απόψεις του κόμματος τους. 

Έτσι  και σήμερα στην Κουμουνδούρου τα στελέχη  της αρμόδιας επιτροπής για την οικονομία  αναμένεται να συζητήσουν παρουσία του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα θέματα που διχάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες διαφωνίες έχουν εκφραστεί δεν έχουν να κάνουν με τις επίσημες απόψεις των τάσεων που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά με προσωπικές απόψεις και ενστάσεις από στελέχη που ασχολούνται με τα θέματα της οικονομίας. 

Ο Γραμματέας της  ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μιλώντας μάλιστα για αυτή την διαδικασία τόνισε ότι «στόχο μας είναι  να οριστικοποιήσουμε τα άμεσα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και θα αφορούν την ανακούφιση, την έναρξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και την εμβάθυνση και τις ρηξικέλευθες προτάσεις για τα ζητήματα της δημοκρατίας και συγχρόνως να πούμε τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας, τις πολιτικές και τα εργαλεία πολιτικής που θα φτάσουμε εκεί. 

Αυτά ως πιο ολοκληρωμένα,  θα ειπωθούν στη ΔΕΘ. Πριν και μετά θα ειπωθούν ζητήματα που αφορούν επικεντρωμένα σε τομείς όπως είναι το φορολογικό, όπως είναι το ζήτημα των κόκκινων δανείων, όπως είναι το ζήτημα της ρευστότητας, το ενεργειακό. Είναι ζητήματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη ζωή της ίδιας της χώρας. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου κατεβάζουν πάντως τις προσδοκίες για την ΔΕΘ λέγοντας ότι πρόγραμμα με θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ότι απλώς τώρα καταγράφονται όλες οι απόψεις προκειμένου να υπάρξει ένα κείμενο που θα εκφράσει όλες τις πλευρές.


σχετικα αρθρα