Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Την στρατηγική των επόμενων δύο εβδομάδων αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ έπειτα από ένα μπαράζ συσκέψεων που συγκάλεσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραμονή της συνεργασίας του με τον πρωθυπουργό. 

Στο επίκεντρο βρέθηκε η συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι για την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «σηματοδοτεί μία νέα εποχή». 

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στους επιτελείς του αλλά και στους Χρήστο Πρωτόπαπα και Κυριάκο Πιερρακάκη που θα βρεθούν στην γαλλική πρωτεύουσα για το ραντεβού με τους δανειστές μας να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και επαφή με τους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι ούτως ώστε να προωθούν τις θέσεις του κόμματός τους για καυτά θέματα ή να διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους όπου διαπιστώνουν ότι η τρόικα εμφανίζεται αδιάλλακτη. 

Επίσης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη με αντικείμενο τα φορολογικά αλλά και τις αλλαγές που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ στον ΕΝΦΙΑ στην βάση των προτάσεων που κατέθεσε η αντιπροσωπεία του την περασμένη Παρασκευή στον Γκίκα Χαρδούβελη. Τονίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει ακόμη και την αλλαγή του τρόπου προσδιορισμού της φορολογίας για ακίνητα που είναι κλειστά ή παραμένουν ανεκμετάλλευτα και δεν δίνουν εισοδήματα στους ιδιοκτήτες τους. 

Αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την 3η Σεπτέμβρη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εισηγήσεις από τους συνεργάτες του για τα σημεία που οφείλει να θίξει στην ομιλία του προκειμένου να ακουμπήσει τις ευαίσθητες όλων των φυλών του κινήματος που θα βρίσκονται στο Ζάππειο για να τον ακούσουν. Πέραν της αναδρομής που θα επιχειρήσει θα σταθεί στην τελευταία πενταετία και στο βάρος που σήκωσε το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. 

Σε ό,τι αφορά την ΔΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνέντευξη Τύπου που θα δώσει διότι εκεί θα επιδιώξει να αναπτύξει την κοινωνική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες που καταβάλει για ανακούφιση των ασθενέστερων και θα περιγράψει το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. 

Τέλος, μία ακόμη σύσκεψη έγινε υπό τον κ. Βενιζέλο για το εθνικό συμβούλιο απασχόλησης που συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες. 

Ειδική συνάντηση για το Παρίσι αναμένεται να έχουν αύριο  οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος παρουσία και των υπουργών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης.