Τις επιφυλάξεις της εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της συνεργασίας της με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για τις δυνατότητες του υπουργείου Παιδείας να συμβάλλει με περαιτέρω περιστολή των δαπανών του στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής της με τον κ. Παπανδρέου, το υπουργείο Παιδείας έχει προϋπολογίσει και εξασφαλίσει περικοπές δαπανών ύψους 900 εκ. ευρώ σε βάθος τριετίας, ενώ για τα περαιτέρω 300 εκ. ευρώ που "ζητήθηκαν" ως συμβολή του υπουργείου στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, καθώς, όπως έχει αναφέρει κι άλλη φορά, υπάρχουν πλέον ανελαστικές δαπάνες του υπουργείου που είναι δύσκολο να περικοπούν.

Η σημερινή συνεργασία του πρωθυπουργού με την κ. Διαμαντοπούλου δεν κατέληξε σε αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της προετοιμασίας της κυβέρνησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είχε σειρά συνεργασιών με μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησαν από χθες και στο πλαίσιο αυτό το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε συνεργασίες, εκτός από την υπουργό Παιδείας, με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός το πρωί συναντήθηκε στην Βουλή με τον ύπατο πρόεδρο και στελέχη της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.