Προσεκτικές αποστάσεις από την υπόθεση Ψωμιάδη κράτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, απαντώντας στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΛΑ.Ο.Σ. και με την οποία ουσιαστικά ζητεί να μην χάσει το αξίωμά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Καστανίδης ανέφερε

"Αντιλαμβάνομαι τα επιχειρήματα τα οποία επικαλούνται την πρόσφατη εκλογική ετυμηγορία. Ωστόσο όμως πρέπει να σας πω, κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν θα μπορούσα να αναλάβω μία πρωτοβουλία που αφορά ψηφισμένη διάταξη του νόμου σχετικά με την αναδιοργάνωση του πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, δηλαδή του νόμου για τον «Καλλικράτη», εάν δεν είχα τουλάχιστον την προς τούτο εξουσιοδότηση του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος είναι και νομοθέτης. Τέτοια εξουσιοδότηση δεν έχω, συνεπώς δεν θα μπορούσα αναρμοδίως να πω τίποτα περισσότερο για την τροπολογία σας.

Εν πάση περιπτώσει -τώρα μιλώ ως Υπουργός Δικαιοσύνης και γενικότερα ως νομικός- νομίζω ότι διαθέτει δυνατότητες και νομικά μέσα ο ευρισκόμενος σε ανάλογη θέση να επικαλεστεί και να προβάλει τα επιχειρήματά του σχετικά με την εφαρμογή της σχετικής αποφάσεως. Πάντως ας έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι ο Υπουργός των Εσωτερικών που επιβάλλει την κύρωση, αλλά ο Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης περιφέρειας".

Είναι προφανές ότι ο κ. Καστανίδης δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά ούτε να τα βάλει με τους Θεσσαλονικείς ψηφοφόρους του κ. Ψωμιάδη.