Για τη σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μίλησε η  κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις στον ΣΚΑΪ και τον Real FM, η κ. Βούλτεψη είπε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για τον ΕΝΦΙΑ ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απόλυτα: Να εισπράξει το ίδιο συνολικό ποσό από τη φορολογία ακινήτων, όπως και πέρσι (από τον ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ που τώρα ενοποιούνται) διευρύνοντας ταυτόχρονα τη φορολογική βάση.

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «εξαπάτηση», καθώς όπως είπε, λένε ότι θα καταργήσουν την «αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ», αλλά δεν λένε με τι θα το αντικαταστήσουν. 

Πρόσθεσε ακόμη πως «κάνουν λόγο για αφορολόγητο στις δώδεκα χιλιάδες και ότι θα υπάρξει ειδική φορολογική μέριμνα για την πρώτη κατοικία, αλλά από κει και πέρα υπάρχει μεγάλη ασάφεια και επικρατεί το χάος. Στην ουσία λένε ότι τη δεύτερη κατοικία - που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μια δεύτερη κατοικία, ένα εξοχικό ή ένα σπίτι στο χωριό- θα τη φορολογήσουν αναγκαστικά και προφανώς υπέρμετρα για να καλύψουν το κενό από την πρώτη κατοικία».

Σε ερώτηση για τα σενάρια σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η εκπρόσωπος επανέλαβε πως «η κυβέρνηση δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή με αυτό το θέμα, γιατί έχει βάλει άλλες προτεραιότητες για τη χώρα. Δεν μπορούμε τώρα να συζητούμε για κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί μετά από μήνες, όταν έχουμε μπροστά μας τόσο σοβαρές διαπραγματεύσεις που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια».