Για ζητήματα περιβάλλοντος συζήτησαν ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως στα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν θα αλλάξει τίποτα, αν δεν υπάρξουν μικρές και μεγάλες συμμαχίες σε τοπικό, πολιτικό και θεματικό επίπεδο. «Χρειάζεται μια συνωμοσία του καλού για να αλλάξουμε κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα του περιβάλλοντος, πρόσθεσε, είναι για το «Ποτάμι» μεγάλη προτεραιότητα και υπενθύμισε, ότι ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις παραλίες.

Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου στα οποία περιλαμβάνεται η Ουκρανική κρίση, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, το περιβάλλον, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα χωροταξικά κ.α.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμη, ότι για το περιβάλλον δεν υπάρχει δεξιά και αριστερή πολιτική αλλά η πολιτική των λίγων, μικρών και μεγάλων συμφερόντων και των γραφειοκρατών και από την άλλη μεριά υπάρχουν οι πολλοί, η ανάπτυξη και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι στα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου η χώρα έχει ανάγκη από βαθιές μεταρρυθμίσεις και ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια πλήρης διαφανής και συνεχής ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά που αποτελούν, όπως είπε το μεγάλο στοίχημα της χώρας για να χτίσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ευρύτερο γεωπολιτικό πόλο σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.