current views are: 4

26 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση16:14

Κατάλογο προτάσεων για την ανάπτυξη ζήτησε ο Βέμπερ από τον Χαρδούβελη

Με τον με τον Μάνφρεντ Βέμπερ συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Δημοσίευση 16:14’
αρθρο-newpost

Με τον με τον Μάνφρεντ Βέμπερ συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Με τον με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε στον κ. Βέμπερ ότι αισιοδοξεί για ένα θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι, και πως προσβλέπει, στη συνέχεια, σε στήριξη από το ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βέμπερ ζήτησε από την Ελλάδα να καταρτίσει έναν κατάλογο προτάσεων για το ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο, το οποίο θα καταρτίσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες του υπουργείου, ο κ. Βέμπερ εμφανίστηκε στη συνάντηση συναινετικός και ευρωπαϊστής και ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε κάποια συγκεκριμένη αναφορά.

Ωστόσο, επεσήμανε πως η Ελλάδα, ως χώρα που έχει εφαρμόσει Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ίσως θα μπορεί να επικοινωνήσει στη Γαλλία και την Ιταλία την εμπειρία της, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες χώρες δέχονται πιέσεις για εφαρμογή Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής. 


σχετικα αρθρα