Πολιτικές και ποινικές ευθύνες έχει η κυβέρνηση γιατί συγκαλύπτει ενόχους κακουργηματικών πράξεων, σύμφωνα με τον επικεφαλής του "Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής" Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρεται στις δωροδοκίες που έγιναν στην Ελλάδα από μεγάλες γερμανικές εταιρείες.

Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε συγκεκριμένα ότι "μετά τη SIEMENS, με τον επικοινωνιακό εξοπλισμό, μετά τη DAIMLER και τη MANN με τα λεωφορεία, την Ferostaal Τhyssen με τα υποβρύχια, εμφανίσθηκε και η Deutsche Bahn International να έχει δωροδοκήσει έλληνες αξιωματούχους για συμβάσεις του μετρό".

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Αλαβάνος "έχει ιστορικές ευθύνες. Όχι μόνο πολιτικές. Άλλα και ποινικές, δεδομένου ότι συγκαλύπτει τους ενόχους κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου, προφανώς γιατί σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται κεντρικά στελέχη του κόμματός της όπως και της ΝΔ".

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αλαβάνος "ασύλληπτα ποσά έχουν χρησιμοποιηθεί από γερμανικές εταιρείες για να γίνουν συμβάσεις που δεν χρειάζονταν ή ήταν εντελώς ασύμφορες για την Ελλάδα", ενώ "τα τεράστια κονδύλια που δαπανήθηκαν σε όφελος γερμανικών εταιριών αποτελούν σήμερα μεγάλο τμήμα του δημόσιου χρέους της χώρας μας" και προσθέτει ότι "είναι απίστευτη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν αντιδρά. Δεν σχολιάζει. Δεν καταγγέλλει. Μόνο διαβεβαιώνει ότι θα πληρώσει όλο το χρέος".

Ο επικεφαλής του Μετώπου τονίζει ότι οι δωροδοκίες έγιναν γνωστές μετά από έρευνες των Αμερικανών και σημειώνει ότι ακριβώς λόγω των αμερικανικών ερευνών η Deutsche Telekom, για να τις αποφύγει, αποσύρθηκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και απέσυρε και τον ΟΤΕ, για να μη έρθει στην επιφάνεια το σκάνδαλο για την εξαγορά του και καταλήγει: "Ένα δρόμος υπάρχει μόνο, που απαιτεί όμως και άλλη κυβέρνηση και ένα λαό σε εγρήγορση. Ο διεξοδικός και σε βάθος έλεγχος όλου του δημόσιου χρέους, που εκ των πραγμάτων οδηγεί στη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ως παράνομου, αλλά και ως τοκογλυφικού".