Το ΚΚΕ από την αρχή επισήμανε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενσωματώνει στο ελληνικό Δίκαιο, την απόφαση της ΕΕ, η οποία στην ουσία διώκει προοδευτικές ιδέες, καθώς εκεί καταλήγει στο «δια ταύτα», διώκει την ίδια τη λαϊκή πάλη τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και τις απόψεις της κυβέρνησης αλλά και των κυβερνήσεων που έχουν ενσωματώσει αυτή την οδηγία, να εξομοιώνεται ο φασισμός- ναζισμός, αυτοί που έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τον κομμουνισμό, μια ιδεολογία ανθρωπιστική που παλεύει για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που παλεύει για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν είναι εύκολο να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ, διότι το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει μεγάλη πείρα, υπογράμμισε ότι ο τόπος έχει υποστεί δεινά από τις αντικομουνιστικές διώξεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι πολλοί «πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν» και επισήμανε ότι πολλοί προετοιμάζουν το έδαφος ώστε ανάλογα με τη στιγμή, τις διεθνείς εξελίξεις και τον συσχετισμό δυνάμεων, να επιχειρήσουν να επιβάλλουν τέτοιες λογικές.

Πρόσθεσε ότι με το κοινοτικό πλαίσιο που πάει να επιβάλει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στοχοποιείται όχι μόνο το ΚΚΕ, αλλά κάθε προοδευτική άποψη και ανέφερε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι επαρκής η ελληνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση του ρατσισμού. 

Κουτσούμπας: 'Ολοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες

Αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης, ανέφερε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως μια σειρά περιπτώσεων είναι προσωπική υπόθεση ενηλίκων ατόμων και δεν είναι, ούτε πρέπει να γίνει δημόσια, κοινωνική υπόθεση που να ρυθμίζεται με νόμο. Επίσης, είπε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά με το θέμα της «προσβολής του Συντάγματος» επανέλαβε ότι δεν πρέπει να διώκεται η άποψη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι οδηγείται σε εγκληματικές ενέργειες και πράξεις και αυτές πρέπει να διώκονται.

Είπε ότι η θέση της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου, δεν λύνει κανένα πρόβλημα και υπογράμμισε ότι «εκτός νόμου» η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός- ναζισμός πρέπει να τεθεί στη συνείδηση του λαού.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες, έχουν όμως προσωπική ευθύνη, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και σημαντικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού που έχουν τέτοιους θύλακες.

Αναφορικά με το Μνημόνιο είπε ότι «από αυτό βγαίνουμε, αλλά τα μνημόνια διαρκείας παραμένουν, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλες οι χώρες της Ευρωζώνης είναι υπό καθεστώς μόνιμης επιτήρησης και όποια μέτρα δεν προχωρούν παίρνονται επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα».

Εκλογές θα έχουμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει μικρή ανάκαμψη για τμήματα του κεφαλαίου, αλλά για τον λαό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα αντιλαϊκά μέτρα του σήμερα και θα παίρνονται συνέχεια κι άλλα.

Σχετικά με τα δάνεια, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «νέο έγκλημα» εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και ανέφερε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που προτείνει μείωση του χρέους των λαϊκών νοικοκυριών μέχρι 200.000 ευρώ κατά 50% και το ίδιο για μαγαζιά που έχουν κλείσει και για ύψος χρέους 300.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που τα μαγαζιά διατηρούνται ανοιχτά η μείωση του χρέους να είναι 30%.

«Βεβαίως να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός και καμία δήμευση και σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να προστατευθεί η πρώτη και η δευτερεύουσα κατοικία» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Η προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού αφορά εσωτερικές μετατοπίσεις κομμάτων που υπηρετούν τη διαχείριση του καπιταλισμού, είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι αυτή η λογική θεωρεί πως η διαχείριση του συστήματος μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πρόοδο προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.

«Αυτό δεν γίνεται, είναι από ουτοπία, δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τίποτα ή δεν θέλουν καταλάβουν και άλλοι που υποστηρίζουν αυτή την άποψη» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσπαθεί να μετακινηθεί προς το κέντρο σε πιο συντηρητικές κατευθύνσεις.