Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν ενημερώνει τους βουλευτές ενώ την ίδια στιγμή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέα παράταξη. Παράλληλα ο κ. Καπερνάρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας πως δεν μπορεί να συμβάλλει με την ανοχή του στην περαιτέρω εξαθλίωση του λαού και της χώρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Real Fm ο κ. Καπερνάρος ρωτήθηκε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Είναι άκαιρο να μιλάμε για το θέμα αυτό, έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε, τα πράγματα πηγαίνουν στο χειρότερο, η Ελλάδα έχει κατακτηθεί και πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να επανακτήσουμε την πατρίδα μας σχηματίζοντας νέες παρατάξεις που θα μας δώσουν ώθηση να επανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, την χαμένη μας υπερηφάνεια. Γι’αυτό δεν μπορώ να συμβάλω διά της ανοχής μου στην περαιτέρω εξαθλίωση του λαού και της χώρας μου» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας παράταξης ο κ. Καπερνάρος άφησε ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι συμμετέχει σε συζητήσεις.

«Συμμετέχω σε συζητήσεις και το θεωρώ απόλυτα υγιές και πρέπει, όσοι έχουν τα ίδια συναισθήματα, να συμβάλλουν ώστε να αλλάξει αυτή η τραγική κατάσταση, γιατί δεν βλέπω πώς μπορεί να αλλάξει το μέλλον των παιδιών μας, που θα φτάσει το φαινόμενο να φεύγουν τα παιδιά μας κάθε μέρα για το εξωτερικό; Που θα φτάσει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης που έχει γίνει εποικισμός; Για όλα αυτά δεν ιδρώνει αυτί» είπε. 

Τέλος, από το στόχαστρο του ανεξάρτητου βουλευτή δεν ξέφυγε ο πρωθυπουργός, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει απαξιώσει τη Βουλή. 

«Ο πιο ανενημέρωτος βουλευτής του κόσμου είναι ο ‘Ελληνας βουλευτής, είναι δυνατόν να κάνει μείζονος σημασίας ταξίδια ο Πρωθυπουργός και να μην έρχεται να ενημερώσει τους βουλευτές;   Μας έχει απαξιώσει, δεν εμφανίζεται στη βουλή των Ελλήνων , δεν συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο. Το υπουργικό συμβούλιο από τον Ιούνιο του 2012 έχει συγκληθεί 4 φορές, οι τρεις για να βγάλουν φωτογραφίες για τον σχηματισμό και τους 2 ανασχηματισμούς και η τέταρτη προχθές που εξέλεξαν τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου» ανέφερε.