Επαίνους προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και μήνυμα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων επεφύλασσε η δήλωση του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Η Κ.Ο. του ΕΛΚ στηρίζει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής ανάκαμψης που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Διαβεβαίωσα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στο δύσκολο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και πάνω από όλα στην ετοιμότητα των Ελλήνων να εγκρίνουν και να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα και για άλλες χώρες μέλη της ΕΕ» τόνισε ο κ. Βέμπερ.

«Η επιτυχία της πορείας της χώρας διακρίνεται ολοένα και περισσότερο. Η οικονομική ανάκαμψη είναι υπολογίσιμη, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και οι επενδύσεις επιστρέφουν στη χώρα. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να ανακοπεί τώρα. Γιατί αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση όλων των προσπαθειών και θα προκαλούσε στη χώρα εκ νέου μεγάλα προβλήματα. Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση με τη λήψη στοχευμένων μέτρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής ο κ. Βέμπερ, είχε συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αρκετούς υπουργούς, τον υποψήφιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.