Για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά και τα σενάρια για την προεδρική εκλογή τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Το θέμα είναι να σπάσει αυτό το πρόγραμμα, να ξεφύγουμε από τα ασφυκτικά όρια και να το καταργήσουμε στην πράξη. Δεν μπορείς να μιλάς στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα για έναν τόσο ισοπεδωτικό φόρο επί των ακινήτων. Η Ελλάδα έχει το χαρακτηριστικό μιας μεγάλης ιδιοκατοίκησης και αυτό είναι προφανώς που ερεθίζει, αυτούς τους ιθύνοντες νόες εντός της Τρόικα και μετά την απαξίωση μισθών, εισοδημάτων και επιχειρήσεων τώρα επιτέθηκαν εκεί που θεωρούν ότι υπάρχει λίπος»,

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, ο κ Σκουρλέτης είπε τόνισε πως θα αφορούν θέματα φορολογίας:

«Πρώτα απ' όλα ότι θεωρούμε απαραίτητο το να επανέλθει το αφορολόγητο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ. Δεύτερον ότι πρέπει να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, μέχρι κάποια αξία, από οποιοδήποτε φόρο, με την έννοια ότι καλύπτει βασικές στεγαστικές ανάγκες».

Αναφορικά με την ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επικείμενη προεδρική εκλογή, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι πρόκειται για «τακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να μετρήσει αντιδράσεις στο κάθε σενάριο που διαρρέει, αλλά ταυτόχρονα, για να δημιουργήσει και την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα ή να βρει η ίδια καύσιμα για να συνεχίσει, μέσα από τα θέματα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τόσο καταθλιπτική και οξυμένη, που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους σχεδιασμούς...».

Εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν Πρόεδρο και συμπλήρωσε:

«Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά της πολιτικής συγκυρίας, ώστε όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρωτίστως πρέπει να δοθούν πολιτικές απαντήσεις στα φλέγοντα θέματα της χώρας και όχι να επιχειρηθεί η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να προσπεράσει αυτές τις αναγκαίες απαντήσεις».