current views are: 1

27 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση16:51

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα η ορκωμοσία της Ρένας Δούρου (εκτενές φωτορεπορτάζ)

Στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Δημοσίευση 16:51’
αρθρο-newpost

Στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Σημειώνεται πως η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο, ενώ στην τελετή βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Κατά την ομιλία της, η Ρένα Δούρου τόνισε πως μεταξύ άλλων πως ο «δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας κάθε άλλο παρά εύκολος είναι».

Όπως είπε «το θεσμικό επίπεδο είναι προβληματικό εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου του Καλλικράτη», το οποίο «περιέχει αφενός την αιρετή αυτοδιοίκηση, αλλά παράλληλα και τον στενό έλεγχό της από την κεντρική εξουσία, μέσω της αποκεντρωμένης διοίκησης».

Η κυρία Δούρου έκανε λόγο για ένα πλαίσιο «ενώ δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, τη φορτώνει με την υλοποίηση μιας σειράς σπουδαίων αρμοδιοτήτων. Με ορατό κίνδυνο την απαξίωση, την απομείωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Του μόνου θεσμού που μπορεί να μεταφραστεί άμεσα σε εξουσία των πολιτών».

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της τελετής, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή») διαδήλωσαν για τη συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.


σχετικα αρθρα