Επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το εργοτάξιο στην Τσακώνα, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας. Εκεί, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων της μεγάλης τοξωτής γέφυρας. 

Πρόκειται για μια γέφυρα που κατασκευάζεται στο δυσκολότερο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, η οποία είναι μοναδική στην χώρα και προσιδιάζει με την γέφυρα στο Ρίο – Αντίρριο.

Ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία και διέτρεξε όλο τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο στο τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη, όπου απομένουν μόνο λίγα χιλιόμετρα δρόμου για να ολοκληρωθεί.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, σημείωσε πως πρόκειται για ένα καταπληκτικό δρόμο ανάμεσα στον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, δίπλα στην αρχαία οδό, απ' όπου περνούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Ανέφερε ότι σε πολύ λίγους μήνες ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, ενώ πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί παράλληλα πολύ σημαντικά έργα για την σύνδεση της Σπάρτης με τον αυτοκινητόδρομο.

Επιπλέον τόνισε πως η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, που ήταν ζητούμενο για πολλές δεκαετίες, γίνεται πραγματικότητα και αποτελεί σημαντική στιγμή για την Σπάρτη και ολόκληρη την Λακωνία και θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του νομού.

Μετά την Σπάρτη, ο υπουργός προήδρευσε σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία εξετάστηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των υποδομών στην Περιφέρεια.

Σιγά - σιγά, ανέφερε, τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο των πολύ μεγάλων οδικών αξόνων. Τις επόμενες ημέρες, είπε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο στην γραμμή Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο και για το ενδομεσσηνιακό δίκτυο και στην συνέχεια η Περιφέρεια θα έχει την δυνατότητα μέσα από διαδικασίες, συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, «να υλοποιήσουν το όραμα για τον Πελοποννησιακό σιδηρόδρομο».