Ηλεκτρονική πρόσκληση στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε τις προσκλήσεις μέσω προσωπικού email και θεωρεί τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτονόητη. Οι προσκλήσεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κινούνται σε θερμό και ενωτικό κλίμα, σε τόνο συσπείρωσης της παράταξης στην πορεία προς την ανασυγκρότηση της.

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως έγραφε το newpost.gr ήθελε να δώσει προσωπικό τόνο στην πρόσκληση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως έχουν προσκληθεί όλοι στην εκδήλωση και ότι γίνονται εντατικές και πυκνές προετοιμασίες, με πνεύμα συσπείρωσης και ενότητας, χωρίς καμία διάθεση για διενέξεις με κανέναν, καθώς επίσης και ότι είναι αντίθετοι σε μάχες χαρακωμάτων και εσωστρέφειας.

Ταυτόχρονα, η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι η εκδήλωση του κόμματος για την 3η Σεπτέμβρη και η έκθεση ιστορικού υλικού «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.