Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Την εκτίμηση ότι τελικά η κυβέρνηση θα πληρώσει με το πιο βαρύ τίμημα το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας αφού οι οποίες διορθώσεις έχουν ανακοινωθεί είναι «ασπιρίνες» κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι το κόμμα που στήριξε στο παρελθόν την ιδιοκτησία σήμερα έρχεται να την καταβαραθρώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Ανέφεραν ακόμα ότι και σε αυτό το μέτρο το οποίο εισηγήθηκε η τρόικα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς αλλά και πάλι απόλυτη υποταγή στις εντολές των δανειστών. «Η Ελλάδα έχει το χαρακτηριστικό μιας μεγάλης ιδιοκατοίκησης και αυτό είναι προφανώς που ερεθίζει, αυτούς τους ιθύνοντες νόες εντός της Τρόικα και μετά την απαξίωση μισθών, εισοδημάτων και επιχειρήσεων τώρα επιτέθηκαν εκεί που θεωρούν ότι υπάρχει λίπος» λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν πλέον οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Αναφερόμενος μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στις εξαγγελίες Τσίπρα τόνισε ότι « αυτό που θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη έχει ορισμένες βασικές κατευθύνσεις». 

«Πρώτα απ' όλα ότι θεωρούμε απαραίτητο το να επανέλθει το αφορολόγητο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ. Δεύτερον ότι πρέπει να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, μέχρι κάποια αξία, από οποιοδήποτε φόρο, με την έννοια ότι καλύπτει βασικές στεγαστικές ανάγκες» ανέφερε. 

Σε ότι άφορα το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει τελικά να συγκεντρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των 180 βουλευτών και επεσήμανε ότι    «τακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να μετρήσει αντιδράσεις στο κάθε σενάριο που διαρρέει, αλλά ταυτόχρονα, για να δημιουργήσει και την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα ή να βρει η ίδια καύσιμα για να συνεχίσει, μέσα από τα θέματα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τόσο καταθλιπτική και οξυμένη, που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους σχεδιασμούς...».