Για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι τοποθετήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως ο «πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι. Όλες οι συσκέψεις που κάνουμε με τους θεσμικούς μας εταίρους είναι ουσίας. Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση. Για να μπορέσουμε να βγούμε από τα Μνημόνια -που κάποιοι επαγγέλλονται ανέξοδα- πρέπει να έχουμε έναν οδικό χάρτη. Επειδή αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην έξοδο και τα στοιχεία της οικονομίας είναι τέτοια που μας δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, προσπαθούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα».

Το πλεόνασμα, οι αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων και η πτωτική πορεία των σπρεντ είναι σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο «στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιείται, αλλά έχει πάρει την ανοδική πορεία. Αυτά είναι όπλα για να μπορέσουμε να πούμε "έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας"».

Για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι «ένα μεγάλο μέρος των δράσεων που είχε αναλάβει το κάθε υπουργείο έχει ολοκληρωθεί και άλλες είναι σε πορεία ολοκλήρωσης και μπορούμε να πούμε ότι θεωρούνται ολοκληρωμένες. Επίσης, στις δράσεις υπάρχει και το ποιοτικό στοιχείο».

Σε ερώτηση σχετικά με «κόκκινες γραμμές», η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι αδύνατον πριν από μια διαπραγμάτευση, ειδικά σε τεχνική συζήτηση, να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να μιλήσει για τέτοια θέματα. Αυτά συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν μπορούμε να κάνουμε λεονταρισμούς εις βάρος μιας διαπραγμάτευσης».

Χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έφερε το θέμα στη ατζέντα για δικούς της λόγους.