Χωρίς τον Πολ Τόμσεν, αλλά με «επιλεγμένα στελέχη» θα συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις συνομιλίες των ελληνικών Αρχών με την τρόικα στο Παρίσι, όπωςδήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις, κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες συνομιλίες των εκπροσώπων της τρόικας με ομάδα Ελλήνων υπουργών στο Παρίσι, ο κ. Ράις τόνισε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι τις «προπαρασκευαστικές συζητήσεις» στη γαλλική πρωτεύουσα θα ακολουθήσει αποστολή της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και υπογράμμισε ότι από πλευράς ΔΝΤ θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.

Στην ενημέρωση, πάντως, κυριάρχησε η δικαστική έρευνα στη Γαλλία σε βάρος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι η κ. Λαγκάρντ έχει ήδη προβεί σε σχετικές δηλώσεις γι' αυτή την υπόθεση, σημειώνοντας ότι αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Ουάσιγκτον και σύντομα θα ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επεσήμανε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η επικεφαλής του ΔΝΤ ενημέρωσε σε τακτά χρονικά διαστήματα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για τη δικαστική έρευνα.