Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η τροπολογία που δίνει παράταση στις ΠΑΕ έως 18 Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν και η Χρυσή Αυγή «παρών».

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε την τροπολογία ως αναγκαία πρόσκαιρη λύση για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν είχαν καταφέρει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Παραδέχτηκε πάντως ότι με τροπολογίες δεν λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο αυτόν και προανήγγειλε ότι σύντομα θα δώσει προς διαβούλευση το αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε την ανάγκη να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση που έχει, όπως είπε, επείγοντα χαρακτήρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε ομόφωνη απόφαση της «Σούπερ Λιγκ», της διοργανώτριας Αρχής Ποδοσφαίρου, η οποία υπέβαλε σχετικό αίτημα.