Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Οι προσκλήσεις προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ εστάλησαν από το προσωπικό e-mail του Ευάγγελου Βενιζέλου και η Χαριλάου Τρικούπη δηλώνει ότι θεωρεί τη συμμετοχή τους δεδομένη. Αυτά επισήμως, άντε ημιεπισήμως. Γιατί στην πραγματικότητα… 

Από την 1η μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου δύο αίθουσες του Ζαππείου θα φιλοξενήσουν την έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» και την πρώτη ημέρα της έκθεσης ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (λογικά) θα παραβρεθεί στην εκδήλωση και οι συνεργάτες του τονίζουν ότι οι δύο εκδηλώσεις δεν έρχονται σε αντιπαράθεση. 

Ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και οι πληροφορίες τον φέρουν εκείνη την ημέρα να βρίσκεται στο Λονδίνο για κάποια εκδήλωση και να είναι ομιλητής -μια από αυτές τις βαρυσήμαντες ομιλίες που εκφωνεί περιοδεύοντας ανά τον κόσμο, την οποία (οι συνεργάτες του λένε ότι) έχει προγραμματίσει από τον Μάιο και δεν μπορεί να ακυρώσει. 

Το επιχείρημα του Γιώργου ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο στη Χαριλάου Τρικούπη γιατί το σύνολο του στελεχικού δυναμικού γνωρίζει ότι ουδείς εχέφρων ΠΑΣΟΚος προγραμματίζει να λείπει από την Ελλάδα την 3η Σεπτεμβρίου και δη του 2014 που συμπληρώνονται τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Και θεωρητικά τουλάχιστον, ο τέως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λογίζεται και ως εχέφρων και ως ΠΑΣΟΚος. 

Έχοντας ως δεδομένη την απουσία του Γ. Παπανδρέου, το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στρέφει τα μάτια προς την κατεύθυνση του… Κολωνακίου αναμένοντας την συμμετοχή του Κώστα Σημίτη και ελπίζοντας ότι η παρουσία του, σε συνδυασμό με το «παρών» άλλων παλιών στελεχών του κόμματος θα μπορέσει να απαλύνει κάπως τις εντυπώσεις. 

Το μόνο βέβαιο προσώρας είναι ότι ως την ώρα που θα ολοκληρωθεί η προσέλευση στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, ο Ευ. Βενιζέλος και το επιτελείο του θα ζούνε την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι…