«Πυρετός» επαφών επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση του Κινήματος, με τα εως τώρα δεδομένα να δείχνουν ότι οι εκδηλώσεις θα είναι σε... διπλό ταμπλό.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, αφού οι πληροφορίες τον φέρουν εκείνη την ημέρα να βρίσκεται στο Λονδίνο σε εκδήλωση (της Royal Bank of Scotland) και να είναι ομιλητής. Αντίθετα, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Κώστας Σημίτης θα δώσει το παρών στην «επίσημη» εκδήλωση του Κινήματος.

Όπως έγραφε το newpost.gr, το επιχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο στη Χαριλάου Τρικούπη γιατί το σύνολο του στελεχικού δυναμικού γνωρίζει ότι ουδείς εχέφρων ΠΑΣΟΚος προγραμματίζει να λείπει από την Ελλάδα την 3η Σεπτεμβρίου και δη του 2014 που συμπληρώνονται τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Και θεωρητικά τουλάχιστον, ο τέως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λογίζεται και ως εχέφρων και ως ΠΑΣΟΚος. 

«Ναι» από Βενιζέλο

Αντίθετα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε το «ναι» για να παραβρεθεί και να μιλήσει στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο -με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου- έπειτα από τις απαραίτητες συνεννοήσεις που έγιναν, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Στην απαντητική ηλεκτρονική του επιστολή προς εκείνη που του είχε αποστείλει ο κ. Βενιζέλος προσκαλώντας τον στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, ο κ. Παπανδρέου του απηύθυνε εκ μέρους του Ιδρύματος, πρόσκληση να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, από την πλευρά τους ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της και θα απευθύνει χαιρετισμό και συμπλήρωναν ότι με αυτό το δεδομένο θα γίνει πρόταση και στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο οποίος επίσης είχε ήδη προσκληθεί να παραβρεθεί στα εγκαίνια, να απευθύνει κι εκείνος χαιρετισμό, εφόσον το επιθυμεί.