Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

To παιχνίδι του σκύλου με την γάτα εξακολουθούν να παίζουν Βενιζέλος και Παπανδρέου προσπαθώντας να διερμηνεύσουν ο ένας τις προθέσεις του άλλου. 

Η επισημοποίηση από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού της απουσίας του από την εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη -προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της βασιλικής τράπεζας της Σκωτίας- δεν πτόησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Αντιθέτως τού έδωσε την δυνατότητα να δείξει ότι είναι πρόθυμος να παραστεί στην εκδήλωση του ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου" την ερχόμενη Δευτέρα, "προκαταρκτική εκδήλωση" όπως την χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ με εμφανή στόχο να την υποβαθμίσει. Μόνο που ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έδειξε ότι  για να δώσει το παρών στο Ζάππειο την πρώτη Σεπτεμβρίιου-οπότε και τα εγκαίνια της έκθεσης- θα πρέπει να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό. Και το πέτυχε. Αργά χθες το απόγευμα ειδοποιήθηκε ότι μπορεί να χαιρετίσει. 

Το περιβάλλον Παπανδρέου δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη και στην αρχή προβληματίστηκε για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσει, καθώς ως γνωστόν στα εγκαίνια έχει προγραμματιστεί να μιλήσει μόνο ο πρώην πρωθυπουργός. Η μία σκέψη ήταν να ρίξουν το μπαλάκι στο ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" που τυπικά οργανώνει την ιστορική έκθεση, από την άλλη όμως σκέφτηκαν ότι δεν θα γίνουν ιδιαίτερα πιστευτοί. 

Τελικώς αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να αποφύγουν τον σκόπελο διότι θα φαινόταν μικροψυχία από την πλευρά τους. 

Από την εκδήλωση της Δευτέρας πάντως έχει ενδιαφέρον ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να παραστούν τιμώντας επί της ουσίας τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Φώτης Κουβέλης έχει καεί από την εκδήλωση με την Μαριλένα Κοππά, όμως αναζητεί δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός μάλλον θα έχει το μυαλό του στο Παρίσι. Απομένει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος φυσικά εάν αποφασίσει να πάει Ζάππειο θα τροφοδοτήσει πολλά σενάρια γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις. 

Όσο για τον Κάρολο Παπούλια, ως πρώην στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου έχει κάθε λόγο να πάει. Άλλωστε τα είπε πρόσφατα με τον Γιώργο στην συνάντησή τους στην Λευκάδα.