Δεν απορρίπτει την προοπτική να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάποια πρόταση.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσε ότι ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε έχει δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος, μιλώντας στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συνεδρίασαν από κοινού νωρίς το μεσημέρι για να εγκρίνουν τις θέσεις και το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του κόμματος που έχει εξαγγελθεί από τον Ιούλιο για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη τη περίοδο, πολιτικές.

Διαφωνίες και ηχηρές απουσίες

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, από την οποία απουσίασαν στελέχη της μειοψηφίας, καθώς και ο Σπύρος Λυκούδης, που έχουν διαφωνήσει με την διαξαγωγή του συνεδρίου, η Δώρα Τσικαρδάνη που απηχεί τις ίδιες απόψεις, κατέθεσε πρόταση, επ' αόριστον αναβολής του συνεδρίου μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των στελεχών εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς, όπως ειπώθηκε, ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την διαξαγωγή του Συνεδρίου από την Κέντρική Επιτροπή και ως πιθανότερο θεωρείται να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Σεπτεμβίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Απών ήταν ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης για προσωπικούς λόγους και η Νίκη Φούντα που βρίσκεται στο εξωτερικό.