Νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Palmos Analysis

Νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Palmos Analysis

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis.

Στη δημοσκόπηση, για λογαριασμό του tvxs.gr ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 8% στην πρόθεση ψήφου (25,8%) έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 17,7%.

Πολύ χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν ΠΑΣΟΚ (3%), «Ποτάμι» (2,3%), ΚΚΕ (3,5%) ΑΝΕΛ (2,5%), ενώ σταθερή είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7%. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγάλη πτώση της ΝΔ οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, ένα μέρος από τους οποίους αποχωρεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), την Χρυσή Αυγή (5%) και λιγότερο τους ΑΝΕΛ(2%).

Οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ (6%) αλλά προς όλα τα άλλα κόμματα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του (πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές) επειδή παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων. Έχει απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την ΝΔ.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 53% έναντι 28% της ΝΔ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, τα δύο κόμματα σχεδόν ισοψηφούσαν στην παράσταση νίκης (41 έναντι 40%).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο