Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis.

Στη δημοσκόπηση, για λογαριασμό του tvxs.gr ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 8% στην πρόθεση ψήφου (25,8%) έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 17,7%.

Πολύ χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν ΠΑΣΟΚ (3%), «Ποτάμι» (2,3%), ΚΚΕ (3,5%) ΑΝΕΛ (2,5%), ενώ σταθερή είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7%. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγάλη πτώση της ΝΔ οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, ένα μέρος από τους οποίους αποχωρεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), την Χρυσή Αυγή (5%) και λιγότερο τους ΑΝΕΛ(2%).

Οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ (6%) αλλά προς όλα τα άλλα κόμματα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του (πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές) επειδή παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων. Έχει απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την ΝΔ.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 53% έναντι 28% της ΝΔ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, τα δύο κόμματα σχεδόν ισοψηφούσαν στην παράσταση νίκης (41 έναντι 40%).