current views are: 1

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση16:22

Τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων στη συνάντηση Δένδια με βουλευτές της ΝΔ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. 

Δημοσίευση 16:22’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας

Επί τάπητος τέθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αλλαγή των κοινοτικών κανονισμών, προκειμένου να επιτραπεί η χρηματοδότηση ήδη υφιστάμενων δανείων από τα διαρθρωτικά ταμεία, όπως και η παροχή ρευστότητας στην αγορά μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, η αξιοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και ο σχεδιασμός για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά του έθεσαν στον κ. Δένδια τα προβλήματα που προκαλεί ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια και τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση, αποκλειστικά με αυτό το θέμα, όταν ολοκληρωθεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα ο σχεδιασμός πλέγματος ρυθμίσεων.

Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, Άννα Μάνη και Διονύσης Σταμενίτης.


σχετικα αρθρα