Τα «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι απόψεις και προτάσεις του υπουργείου για το θέμα των ρυθμίσεων των στεγαστικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται.

Μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, συμφωνήθηκε ότι στο τελικό σχέδιο είναι αναγκαίο να συμπεριληφθεί και διάταξη για την συνέχιση της προστασίας της πρώτης (κύριας) κατοικίας των δανειοληπτών.

Επιπλέον, συζητήθηκε ο σχεδιασμός του υπουργείου για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και ειδικότερα η προώθηση ευνοϊκών διατάξεων για τις ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδιαίτερα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμα συζητήθηκε το πλαίσιο των αλλαγών στον Πτωχευτικό Κώδικα και η αντιμετώπιση προβλημάτων του θεσμικού πλαισίου.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που έχουν σταθεί όρθιες την περίοδο της κρίσης, αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους, αλλά ταυτόχρονα υφίστανται και τις συνέπειες της κρίσης.

Τέλος, τέθηκε το θέμα της επαναφοράς της υποχρεωτικής παρακράτησης εισφορών για τα Επιμελητήρια και της εξεύρεσης πρόσθετων λύσεων οι οποίες θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους. 

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Κ.Ο. Θ. Μωραΐτης, ο Γραμματέας Ανάπτυξης Α. Παπαρσένος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δ. Καρύδης και ο υπεύθυνος Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χ. Πρωτόπαπας.