Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Το κλίμα που μεταφέρουν στα κομματικά επιτελεία οι κυβερνητικοί βουλευτές που βρέθηκαν το καλοκαίρι στην επαρχία δεν είναι το καλύτερο. Για την ακρίβεια είναι το χειρότερο δυνατό. 

Οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα για την φορολογική πολιτική και για κάποιες ρυθμίσεις του οικονομικού επιτελείου. Οι βουλευτές είναι ανήσυχοι καθώς ,όπως λένε, από τη μία πλευρά δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την άλλη φεύγουν από τις κυβερνητικές επιλογές. 

Όπως λένε πολιτικά στελέχη οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στον ΕΝΦΙΑ δεν είναι ικανές για να αλλάξουν το κλίμα. Φόρος στα ακίνητα προφανώς πρέπει να υπάρξει αλλά πρέπει να είναι διαφορετικός και πάνω απ όλα δίκαιος

Την ίδια ώρα η πίεση προς στην κυβέρνηση για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις τόσο σε εφορίες όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία θα μεγαλώσει. Οι οικογενειακοί και επιχειρηματικοί προϋπολογισμοί ,όπως παραδέχονται και πολλοί βουλευτές δεν αντέχουν με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις και κατά συνέπεια απαιτείται γενναία ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης ακόμη και χωρίς την έγκριση της τρόικας. 

Αλλαγές απαιτούνται και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αν δεν προχωρήσουν όλα αυτά τότε πολλοί βουλευτές θεωρούν πως τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα υποστούν συντριβή στις εκλογές όποτε και αν γίνονται αυτές. 

Κάτω από αυτό το πρίσμα πολλοί θεωρούν πως πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να υπάρξει συναίνεση και με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας γιατί η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες συγκρούσεις. 

Όλα αυτά και άλλα πολλά καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση στον πιο δύσκολο Σεπτέμβριο από την ώρα που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο.