current views are: 4

30 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση05:56

Ο Κουβέλης ανοίγει παράθυρο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Φώτης Κουβέλης, διαβεβαίωσε χθες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ότι ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε έχει δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 05:56’
αρθρο-newpost

Ο Φώτης Κουβέλης, διαβεβαίωσε χθες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ότι ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε έχει δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ο Φώτης Κουβέλης, διαβεβαίωσε χθες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ότι ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε έχει δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Κουβέλης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη τη περίοδο, πολιτικές. 

Η δήλωση αυτή του Φ. Κουβέλη, λογικό είναι να προκαλέσει χαμόγελα στη ΝΔ και προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δεν απορρίπτεται αλλά αντιθέτως θα κριθεί εκείνη την περίοδο, σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι παλαβοί ώστε να πιστεύουν πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα αποδεχθεί την πρόταση να μετοικήσει στο Προεδρικό Μέγαρο αν η πολιτική κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Αν δεν έχουν γίνει κινήσεις στήριξης και ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων και αν δεν έχει καταστεί σαφές ότι οδεύουμε προς την έξοδο από την μεγαλύτερη κρίση που έχει περάσει μεταπολεμικά ο τόπος. Γι αυτό και συναρτούν την πρόταση προς τον Φ. Κουβέλη με τα αποτελέσματα που θα έχει η συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, με τις εξαγγελίες του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ και με την πορεία των συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι αν ο Φ. Κουβέλης επιθυμούσε per mare, per terra να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να μπει σε μια διαπραγμάτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και (με μια μυστική συμφωνία) να ποντάρει ότι θα το πετύχει μετά τις (πρόωρες) εκλογές. Πιστεύουν όμως ότι δεν είναι οπορτουνιστής  και ταυτοχρόνως ότι έχει αίσθημα ευθύνης και σε αυτά ποντάρουν. 

Για τον λόγο αυτό- παρά τις πολλές γκρίνιες από τον κομματικό μηχανισμό και βουλευτές της ΝΔ, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην «ανασχηματίσει» τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που κατέχουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Διότι ουδείς επιθυμεί να προκαλέσει τριβές που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τις όποιες μελλοντικές συζητήσεις.


σχετικα αρθρα