Στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο γραμματέας της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιμίκο ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. 

«O Αντώνης Σαμαράς θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο και θα μας προσφέρει ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα και τη νέα Ελλάδα που έχει ανάγκη ο τόπος» πρόσθεσε ο κ. Παπαμιμίκος τονίζοντας παράλληλα ότι, ενώ πριν δυο χρόνια, παραμονές της ΔΕΘ, η Ελλάδα θεωρούταν αναξιόπιστη χώρα και η οικονομία της κρεμόταν από μία κλωστή, σήμερα όλα έχουν αλλάξει με τη δουλειά του πρωθυπουργού, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά κυρίως με τις θυσίες που έχουν κάνει όλοι. 

«Παίρνουμε ξανά τις τύχες στα χέρια μας. Οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στη ζωή του Έλληνα πολίτη. Η διαπραγμάτευση του Παρισιού αποτελεί την αφετηρία για την επόμενη μέρα. Ξεκινά μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο λόγο. Η πρόοδος που κάνουμε είναι εκείνη που θα καθορίζει την ατζέντα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Πλέον μπαίνουν οι βάσεις για μια χώρα που επιτέλους θα παράγει και θα λειτουργεί βασισμένη σ΄ ένα πρότυπο ορθολογικό και σύγχρονο» είπε ο κ Παπαμιμίκος. 

Τέλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε: «Καλό θα είναι να αφήσουμε τον κόσμο να επιστρέψει από τις διακοπές του στα σπίτια του και στις δουλειές του και μετά να συζητήσουμε για δημοσκοπήσεις».