Την τοποθέτηση του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ περι «ανοιγμάτων» και συνεργασιών σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Realfm, είπε πως «οι Ανεξάρητοι Έλληνες έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι δεν γινόμαστε ουρά κανενός και πόσω μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί πολιτικές που δεν είναι αποδεκτές από εμάς».
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνυπογράφει μαζί μας την εξεταστική επιτροπή που ζητάμε για το πρώτο μνημόνιο και τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ψήφισε μαζί μας για την επιπλέον κάλπη στη λίστα Λαγκάρντ με κατηγορούμενους τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Λουκά Παπαδήμο. Φλερτάρει με στελέχη του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ. Σφυρίζει αδιάφορα στα περισσότερα που αφορούν το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, προφανώς για να «ψαρεύει» ψήφους από το ΠΑΣΟΚ», πρόεσθεσε.

Ο κ. Κουίκ είπε μάλιστα πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «καταστεί συνομιλητής όλων εκείνων με τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν θα συνομιλούσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος. Αναφέρομαι στον Σόιμπλε, στον Ράιχενμπαχ, στον Τόμσεν, στα «γλυκά μάτια» που έκανε στον Γιουνκέρ μέχρι να αλλάξει γνώμη κλπ.». 

Ο κ. Κουίκ πάντως κατέληξε πως «ο Νίκος Παππάς είναι από τα πλέον σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οφείλω να παρατηρήσω ότι η διατύπωση της δήλωσής του ήταν πολύ light. Δεν δικαιολογεί τέτοιο «φούσκωμα» στο θέμα. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν μας αφορά, πολύ περισσότερο όταν δεν ξέρουμε τι κοσμογονικά θα προκύψουν στα κόμματα μετά τις εκλογές, θεωρώντας βέβαιο ότι θα έχουμε νέα δεδομένα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που θα μπει οριακά στη Βουλή, στη Νέα Δημοκρατία που θα έχει ποσοστά κατάρρευσης κλπ. Συνεπώς, είναι άκυρο να βάζουμε από τώρα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών. Πρωταρχικός στόχος να πέσει η Κυβέρνηση».