current views are: 4

1 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:01

Εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου για την προεδρολογία

Ιδιαίτερα ενοχλημένα από την παράταση της προεδρολογίας γύρω από το όνομα του Φώτη Κουβέλη εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 04:01’
αρθρο-newpost

Ιδιαίτερα ενοχλημένα από την παράταση της προεδρολογίας γύρω από το όνομα του Φώτη Κουβέλη εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ιδιαίτερα ενοχλημένα από την παράταση της προεδρολογίας γύρω από το όνομα του Φώτη Κουβέλη εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ούτε και χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του και περιορίστηκε απλώς  να δηλώσει ότι « οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές και το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου» περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. 

Στην Κουμουνδούρου θα ήθελαν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την πλευρά του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ ότι δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε μια τέτοια ιστορία η οποία ενδεχομένως να λειτουργούσε ανασταλτικά στο σενάριο των πρόωρων εκλογών. 

Όλο το τελευταίο διάστημα μάλιστα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να πιέσουν τον παλιό τους σύντροφο ώστε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ζητώντας του με κάθε τρόπο να τοποθετηθεί στο θέμα. Ο ίδιος όμως επέλεξε άλλο δρόμο. 

«Όπως φαίνεται δεν εγκαταλείπει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ακόμα και αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και τους πολιτικούς συσχετισμούς λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Παρ όλα αυτά εμείς ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και θα πράξη το σωστό.» 

Ο Φώτης Κουβέλης πάντως αρνήθηκε ότι έχει βολιδοσκοπηθεί ή έχει δεχτεί πρόταση να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία, επισημαίνοντας ότι η όποια συζήτηση επί του παρόντος είναι πρόωρη και βιαστική. 

Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει δημιουργήσει η δήλωση του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντόπουλου στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο οποίος μίλησε « για πολιτική εκτροπή και χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να μην γίνουν εκλογές και παρέπεμψε  στις μέρες του 65 και του 93.» 

Στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου ισχυρίζονται μάλιστα ότι τα όσα κατήγγειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στηρίζονται σε στοιχεία τα οποία μάλιστα σε λίγο καιρό θα μπορούν να αποδειχθούν.


σχετικα αρθρα