Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Κώστας Κουκοδήμος ότι παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας εξαιτίας δυσαρέσκειας για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί ή για τις επιχειρήσεις του.

Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με τους λόγους αποχώρησης του κ. Κουκοδήμου αφού θεωρήθηκε περίεργη.

«Οι λόγοι είναι απολύτως προσωπικοί και ο πρωθυπουργός στον οποίο απηύθυνα την επιστολή έδειξε κατανόηση. Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου. Ούτε αυτό ισχύει βέβαια» ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».

Μιλώντας στον Βήμα Fm, λίγο αργότερα σημείωσε: 

«Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Είναι καθαρά – και θέλω να το σεβαστείτε αυτό – προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ».