current views are: 1

1 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:03

Ο Γεροντόπουλος ενημέρωσε τη Βαλαβάνη για τους ομογενείς της Ουκρανίας

Για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία ενημέρωσε ο Κυριάκος Γεροντόπουλος τη Νάντια Βαλαβάνη.

Δημοσίευση 13:03’
αρθρο-newpost

Για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία ενημέρωσε ο Κυριάκος Γεροντόπουλος τη Νάντια Βαλαβάνη.

Για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία ενημέρωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κυριάκος Γεροντόπουλος, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Νάντια Βαλαβάνη, σε συνάντηση που είχε μαζί της στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν αιτήματός της.

Ο κ. Γεροντόπουλος εξήγησε στην κ. Βαλαβάνη ότι έχει καθημερινή ενημέρωση από τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές στην Ουκρανία για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα και αναφέρθηκε στην πρόσφατη μετεγκατάσταση -για λόγους ασφαλείας- της έδρας του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού, ο υφυπουργός είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα μεταφοράς στην Ελλάδα από ομογενείς της Ουκρανίας και τόνισε την ετοιμότητα της χώρας να συμβάλει στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Επίσης, ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε την κ. Βαλαβάνη και για την επανέναρξη, φέτος, μετά από πέντε χρόνια, των καλοκαιρινών προγραμμάτων φιλοξενίας νέων ομογενών, καθώς και για το πρόγραμμα επιμόρφωσης ομογενών καθηγητών της ελληνικής γλώσσας, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από την Ουκρανία.


σχετικα αρθρα