Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης θα βρίσκονται το επόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ για την έναρξη της έκθεσης από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς.

Ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη ενημερώσει τα κυβερνητικά στελέχη ότι δεν χρειάζεται να τους ακολουθήσουν στην ΔΕΘ ούτε γραμματείς ούτε «φαρισαίοι». Τυμπανοκρουσίες και πολυπληθείς αποστολές δεν θα υπάρξουν τόνιζε με νόημα συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Τον τόνο θα δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα παραστεί στη συμπρωτεύουσα το Σάββατο για τα εγκαίνια αλλά και τη ομιλία σε φορείς της αγοράς, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (και όχι στην αίθουσα «Corona» λόγω μικρής χωρητικότητας) στις 10:30.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει την έκθεση και θα επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα περίπτερα, ενώ πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι έχει ζητήσει να βρεθεί για μια ακόμη χρονιά κοντά σε νέους επιχειρηματίες.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με κομματικά στελέχη της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει οριστεί ακόμη, ενώ η ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς δεν θα έχει καθόλου κομματικό χρώμα.

Μάλιστα όσοι γνωρίζουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού μιλούν για μια αμιγώς οικονομική ομιλία με αριθμούς και λεπτομέρειες που θα απευθύνεται στους ανθρώπους της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.