«Δεν απειλούμε, αλλά δεν είμαστε και δουλοπρεπείς», δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως το «Ποτάμι» δεν θα κυβερνήσει μόνο του, αλλά στο πλαίσιο μιας «συνωμοσίας του καλού» και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να γίνει υπουργός.

«Μία χώρα σε κρίση χρειάζεται μία νέα ηγεσία. Δεν γίνεται οι πολιτικοί που πρωτίστως μας έθεσαν σε κίνδυνο, τώρα να θέλουν να μας σώσουν. Ακόμα κι εάν μετανιώνουν για τα σφάλματά τους, δεν είναι αξιόπιστο», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και επεσήμανε ότι το «Ποτάμι» δεν είναι κίνηση διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει και κάτι να αλλάξει.

Σχολιάζοντας το ότι στις τάξεις του κόμματός του δεν υπάρχουν στελέχη με κυβερνητική εμπειρία, υπογράμμισε: «Γνωρίζω πολιτικούς που κυβερνούν χωρίς εμπειρία ζωής κι αυτό είναι πολύ χειρότερο. Έχουμε μέλη με διοικητική εμπειρία, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς. Και εξάλλου δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι, αλλά να συγκροτήσουμε μία συμμαχία, μία "συνωμοσία του καλού"» και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανένα σενάριο, στο πλαίσιο του οποίου η Ελλάδα απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει εμείς, υπάκουα, να πληρώσουμε κάθε τίμημα έναντι των Βρυξελλών. Δεν απειλούμε, αλλά δεν είμαστε και δουλοπρεπείς» προσθέτει.

Όσον αφορά στη δική του θέση σε μια πιθανή κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να γίνει υπουργός: «Επί χρόνια παρουσίαζα την πιο επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της χώρας. Ήθελα πάντα να κάνω κάτι για την Ελλάδα, αλλά ποτέ να γίνω πολιτικός» καταλήγει.