Τη σύμφωνη γνώμη όλων των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας 2012 – 2015 θα ζητήσει αύριο ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου θέτοντας το δίλημμα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό, στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα επιστρέψει στο (πολιτικό) μαντρί και θα σταματήσουν οι φωνές διαφοροποίησης, όπως αυτές που ακούστηκαν από τη Βάσω Παπανδρέου, τον Παντελή Οικονόμου και τον Πάρι Κουκουλόπουλο, οι οποίοι ζήτησαν να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του χρέους. Μάλιστα η κα Παπανδρέου διατύπωσε την άποψη ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά οδηγηθήκαμε εκεί, αφού δεν ελήφθησαν αποφάσεις το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι αύριο, συνεδριάζουν διαδοχικά το Υπουργικό Συμβούλιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το Πολιτικό Συμβούλιο, ώστε να εγκρίνουν διαδοχικά μέτρα ύψους 23 δισ. ευρώ που απαιτεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι δαπάνες του κράτους θα πρέπει να περιοριστούν κατά 14 δισ. και τα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν κατά 9 δισ.
Ταυτοχρόνως θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του φετινού προϋπολογισμού ο οποίος παρουσιάζει απόκλιση λόγω των αστοχιών του οικονομικού επιτελείου.
Γνωρίζοντας τις διαφωνίες των βουλευτών για ολοένα και νέα μέτρα, το «πακετάρισμα» των αποφάσεων δημιουργεί στην κυβέρνηση την σκέψη ότι θα προκαλέσει αναγκαστικά «αφωνία» στους διαφωνούντες και δεν θα ασκηθεί σκληρή κριτική.
Οι βουλευτές θα κληθούν μάλιστα να στηρίξουν τα μέτρα κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες, όπου πηγαίνουν υπό τον φόβο των αποδοκιμασιών που παρομοιάζουν με… σούβλισμα. Και φυσικά, να υπερψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή, στα μέσα Μαΐου.