Συνθήματα και άγριες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν την ώρα της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος.

Παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια της εκδήλωσης όπου δίνουν το παρών πρώην υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ φώναξαν «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά» και «Παπανδρέου - Παπανδρέου».

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού ακόμα και όταν μετέβη στο Ζάππειο ο κ. Βενιζέλος.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε«είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών».

Τόνισε παράλληλα πως «η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο, μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις». 

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος είπε από το βήμα «άκουσα το σύνθημα "γερά να πέσει η Δεξιά", θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία  με τη Νέα Δημοκρατία με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», παραπέμποντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου.  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο χαιρετισμό του έκανε ιδαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος είναι την Τετάρτη. Μεταξύ άλλων είπε ότι «πήραμε, ευθύς αμέσως μόλις μάθαμε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου να οργανώσει στο Ζάππειο αυτή την έκθεση, την απόφαση να την αναδείξουμε και να την αξιοποιήσουμε οργανώνοντας στον ίδιο χώρο τον επίσημο εορτασμό της επετείου».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στον χώρο όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».