Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Για κυβερνητικό μπάχαλο που φέρνει την απομυθοποίηση της συνάντησης των Παρισίων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι και πρόσθεσε με νόημα ότι «έχει ανέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών». 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν για ένα επικοινωνιακό φιάσκο της κυβέρνησης η οποία επιχείρησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σθεναρά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς επίσης και την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και  τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. 

Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για παραπλανητικές εξαγγελίες που στην πραγματικότητα στόχο έχουν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις στην κοινή γνώμη αλλά και στο εσωτερικό των κομμάτων που στηρίζουν την δικομματική κυβέρνηση. «Όλοι έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει, μιας και δεν το βλέπουμε για πρώτη φορά αυτό το έργο, ότι τελικώς εκείνοι οι οποίοι βάζουν τις κόκκινες γραμμές κάθε φορά, δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Και η κυβέρνηση αρκείται να τις ακολουθεί πιστά. Θεωρώ ότι όλες οι διαρροές που γίνονται γύρω από φοροελαφρύνσεις, νέες εξαγγελίες, είναι απολύτως παραπλανητικές και εν πάση περιπτώσει αν η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα διαφορετικό δείγμα γραφής θα έπρεπε να ξεκινήσει από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Να κάνει δηλαδή σοβαρές αλλαγές. Ούτε να κρύβεται, ούτε να κοροϊδεύει τον κόσμο. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος... 

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει μάλιστα ότι "Η  ομολογία της κυβέρνησης -διά στόματος του κ. Χαρδούβελη- ότι δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διαλύει την επιχείρηση εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης ομήρου στις απαιτήσεις των δανειστών, από την οποία ο ελληνικός λαός έχει να περιμένει μόνο νέες θυσίες. Οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι αυτές που θέτει η ίδια η τρόικα".