«Δεν επιτρέπεται όταν πας σε μία συζήτηση να επιδίδεσαι σε λεονταρισμούς» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τις επαφές κυβέρνησης-τρόικας στο Παρίσι, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον Real Fm, η κυρία Βούλτεψη είπε για τη συνάντηση στο Παρίσι ότι «ο πήχης βρίσκεται στη θέση του». «Δεν μου αρέσει ούτε να υποτιμώ ούτε να υπερτιμώ κάθε προσπάθεια και κάθε φάση της διαπραγμάτευσης. Αυτό το οποίο γίνεται στο Παρίσι είναι η εξέταση μιας σειράς δράσεων που είχε αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για μια συζήτηση που θεωρητικά θα μπορούσε να την πει κανείς τεχνική, στην πραγματικότητα είναι μια συζήτηση ουσίας, διότι αφορά σε μεταρρυθμίσεις, που η Ελλάδα πρέπει να κάνει, έπρεπε να είχε κάνει. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης, θα ακολουθήσει η πολιτική συζήτηση, ένα δεύτερο στάδιο, που δεν αφορά τη συνάντηση των Παρισίων» σημείωσε.
 
Σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί εγκατάλειψης των «κόκκινων γραμμών» είπε ότι «εμείς δεν κινούμεθα πολιτικά με βάση τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται όταν πας σε μία συζήτηση να επιδίδεσαι σε λεονταρισμούς. Αυτό υπονομεύει τη συζήτηση, υπονομεύει την καλή πίστη, με την οποία πρέπει να ξεκινά μια συζήτηση, όταν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν συμφέροντα κάθονται σε ένα τραπέζι, για να δουν πώς θα τα συγκεράσουν. Δεν είναι σωστό αυτό, δεν είναι ηθικό, είναι λάθος, να λέμε από πριν, να προκαταλαμβάνουμε μ’ αυτό τον τρόπο, μια συζήτηση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Παρισίων αναφέροντας:

«Διάβασα στο left.gr ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού έχει εκδώσει ανακοίνωση κατά των συναντήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα και διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 3 Σεπτεμβρίου, υπό το σύνθημα «η τρόικα είναι ανεπιθύμητη στο Παρίσι»! Βλέπω βγήκαν και οι Μαρίες Αντουανέτες των Παρισίων, τώρα. Ας μοιράσουν λίγο παντεσπάνι, αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Έχουμε ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου, ΣΥΡΙΖΑ Παρισίων, ΣΥΡΙΖΑ Ν. Υόρκης…».

Η κυρία Βούλτεψη πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται και πείθει τους θεσμικούς της εταίρους. Ωστόσο δεν τασσόμαστε υπέρ των μονομερών ενεργειών. Η χρηματοδότηση της χώρας εξαρτάται από τους θεσμικούς μας εταίρους, τα δάνειά μας τα έχουν αναλάβει ευρωπαϊκοί λαοί, που και αυτοί έχουν κυβερνήσεις, κοινοβούλια, εκλογές. Προτιμούμε την οδό της συνεννόησης. Κάθε μήνα πρέπει να πληρώνουμε σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις 5 δισ. ευρώ».