Στις καλές επιδόσεις που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς.

«Συναντηθήκαμε με τον Πρωθυπουργό μαζί με τους Παραγωγικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ. Το 2014 είναι για τον ελληνικό τουρισμό μια εξαιρετική χρονιά και βλέπουμε ότι αυτό αποτυπώνεται τόσο σε αύξηση των αφίξεων, όσο και σε αύξηση των εσόδων. Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και δουλεύουμε και προχωράμε έτσι ώστε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, αλλά και να μπορέσουμε να διαχυθεί το όφελος από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με τους φορείς και της Βορείου Ελλάδος  προκειμένου όλες οι περιοχές της χώρας να μπορέσουν να στηριχθούν και στον τουρισμό για την ανάπτυξη τους» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πλήγμα που υπέστη η Βόρεια Ελλάδα με την ιστορία με τη Ρωσία η κυρία Κεφαλογιάννη απάντησε ότι φέτος φάνηκε πως η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία έχει μια πολύ μικρή επιρροή στο συνολικό τουριστικό ρεύμα. 

«Όμως, αυτό είναι κάτι που το παρακολουθούμε και συνεργαζόμαστε και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι, ώστε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κραδασμούς. Θέλω να σας πω ότι η διαχείριση από πλευράς τουρισμού του θέματος με τη Ρωσία ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Είχαμε τα εύσημα και από την ρωσική πλευρά. Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μια από τις βασικές και πολύ σημαντικές μας αγορές, όμως, οφείλω να δώσω έμφαση στο ότι η θεσμική θωράκιση του Ελληνικού τουρισμού είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις στο μέλλον» κατέληξε.