Αρχίζουν στο Παρίσι οι επαφες του κλιμακίου της ελληνικής κυβερνησης με τους εκπροσωπους των δανειστών.

Οι επαφές με τους δανειστές άρχισαν με θέματα του υπουργείου Οικονομικών. «Είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη συνάντηση.

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» είπε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: «Δεν πήγαμε διακοπές. Εργαστήκαμε σκληρά όλο τον Αύγουστο».

Τον υπουργό Οικονομικών, συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος.

Στη γαλλική πρωτεύουσα έφθασαν επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με δύο συμβούλους του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η γενική γραμματέας Αννα Στρατινάκη. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένονται στο Παρίσι, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Πρωτόπαππας και Κυριάκος Πιερακάκης.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, που δεν βρίσκονται εντός του κτιρίου του Οργανισμού, αλλά στη λεγόμενη «Βίλα Σαϊντ», στο 16° διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η «ατζέντα» των συνομιλιών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα θα εξετασθούν μόνο θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αύριο οι συνομιλίες θα είναι εφ' όλης της ύλης και για τα πέντε υπουργεία.

Αύριο το πρωί θα γίνει, με τους επικεφαλής της τρόικας, ένα είδος ανασκόπησης, με τα πρώτα συμπεράσματα από τις εκτιμήσεις και στη συνέχεια προβλέπεται ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα, την Πέμπτη το βράδυ, ενώ σημειώνεται ότι η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι έχει αναλάβει τη διοικητική υποστήριξη του τριήμερου και την οργάνωση των μετακινήσεων των πέντε υπουργών και των συμβούλων.