current views are: 2

2 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:12

Βουλή: «Πράσινο» επί της αρχής στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Δημοσίευση 15:12’
αρθρο-newpost

Ψηφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Ψηφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Υπέρ ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».

«Όχι» ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση κατέθεσε βελτιωτικές αλλαγές στα επίμαχα θέματα που αφορούν γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Βουλή, αλλά και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ταυτόχρονα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου παρέπεμψε σε άλλο νομοσχέδιο την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Απαντώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέθεσαν σχετική τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η ρύθμιση έχει πολλές παραμέτρους και δεν διευθετείται με μία διάταξη, αλλά θέλει μελέτη, προκειμένου να ενταχθεί στο αστικό δίκαιο.

«Πρέπει κι η Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία να προχωρήσουν στην αναγνώριση του Συμφώνου Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών», σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ σημείωσε:

«Δεν είναι αόρατα τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και δεν μπορούμε δεχόμαστε τα καλά της δύσης, αλά κάρτ».

Την έντονη, πάντως, αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, προκάλεσε το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, που προβλέπει ποινικοποίηση της κακόβουλης άρνησης των εγκλημάτων πολέμου και των γενοκτονιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ποινικοποιεί την αντίθετη ιστορική άποψη, ενώ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Σταύρος Κοντονής, καταλόγισε στην κυβέρνηση «υποκρισία και προσπάθεια να διαμορφώσει την ιστορία όπως της αρέσει».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Διαφωνούμε ριζικά. Δεν μπορεί να μπει στο νομοσχέδιο τέτοια διάταξη. Είναι casus belli για εμάς».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση υποστήριξε με τη σειρά της ότι «τέτοιες διατάξεις οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς και δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές».


σχετικα αρθρα