Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Εν μέσω έντασης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου από τα κατεχόμενα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Η συνάντηση θα γίνει έπειτα από πρόταση της τουρκικής πλευράς, η οποία έγινε αποδεκτή, με τον κ. Σαμαρά να ετοιμάζεται να απευθύνει συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της Τουρκίας για την εκλογή του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «οι ελληνικές θέσεις είναι γνωστές» και «υπάρχει και η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών».

Οι διμερείς επαφές, πάντως, συνηθίζονται στο πλαίσιο των συνόδων του ΝΑΤΟ, με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να έχει επαφές και με άλλους ομολόγους του, όπως αυτόν της Βουλγαρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τις διμερείς συναντήσεις  της ελληνικής αντιπροσωπείας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ:

«Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ, η ελληνική Αντιπροσωπεία, κατά τη συνήθη πρακτική, θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με χώρες της περιοχής και άλλες, η όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Αλβανία και ο Καναδάς».