current views are: 2

3 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:20

Βενιζέλος: Οργή και θλίψη από τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου

Τον αποτροπιασμό του απέναντι στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 09:20’
αρθρο-newpost

Τον αποτροπιασμό του απέναντι στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τον αποτροπιασμό του απέναντι στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργόες Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου:

«Οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Συρία και το Ιράκ σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες αμάχων και την εκτέλεση ενός ακόμη δημοσιογράφου προκαλούν οργή και βαθιά ανησυχία για την τύχη των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλει στην περιοχή το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος».

Οι τελευταίες αναφορές περί εκτελέσεων πολιτών, ιδίως μελών μειονοτήτων, και δολοφονίας ενός ομήρου δημοσιογράφου αποτελούν μία νέα αποτρόπαιη απόδειξη της βαρβαρότητας που χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τρομοκρατικής αυτής ομάδας και επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη για άμεση δράση της διεθνούς κοινότητας ενάντια σε κάθε εξτρεμιστική, τζιχαντιστική οργάνωση.

Η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εργάζονται υπό ασφαλείς συνθήκες, χωρίς να απειλείται η ζωή και η υπόστασή τους».

 


σχετικα αρθρα