current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:21

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Παπούλια

Την ώρα που η σεναριολογία για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας μια μυστηριώδης συνάντηση Σαμαρά-Παπούλια έδωσε τροφή για κυοφορούμενες πολιτικές εξελίξεις. 

Δημοσίευση 10:21’
αρθρο-newpost

Την ώρα που η σεναριολογία για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας μια μυστηριώδης συνάντηση Σαμαρά-Παπούλια έδωσε τροφή για κυοφορούμενες πολιτικές εξελίξεις. 

Την ώρα που η σεναριολογία για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας μια μυστηριώδης συνάντηση Σαμαρά-Παπούλια έδωσε τροφή για κυοφορούμενες πολιτικές εξελίξεις. 
 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας μετά την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου. 
 
Αμέσως μετά την ορκωμοσία οι δύο άνδρες «έδιωξαν» τις κάμερες και έμειναν μόνοι για περισσότερο από 50 λεπτά. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε  σε τρεις τομείς. Στις εξελίξεις στο Παρίσι και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την παρουσία του πρωθυπουργού στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις στο κυπριακό και τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την ονοματολογία που έχει ξεσπάσει γύρω από το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
 
Πηγές μάλιστα αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά και την έντονη συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αναφορά, ακόμα και έμμεση στο θέμα του προέδρου από το βήμα της ΔΕΘ, το Σάββατο
 
Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μην έχει προηγουμένως έλθει σε συνεννόηση με τον Κάρολο Παπούλια με τον οποίο θα πρέπει να έχουν συζητήσει  και τον τρόπο με τον οποίο θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Είτε αυτό συμβεί με τη λήξη της θητείας του είτε νωρίτερα. 
 
Στο επίκεντρο βέβαια βρέθηκαν και τα εθνικά θέματα καθώς νωρίτερα σε συνάντηση που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο ο κ. Παπουλιας είχε εκφράσει τη δυααρέσκειά του για την τουρκική στάση, τις δηλώσεις Ερντογάν περί λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με ανταλλάγματα ενώ δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια από τη γειτονική χώρα να δημιουργήσει προβλήματα.  

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στους Ντόναλντ Τουσκ και Φεντερίκα Μογκερίνι τα νέα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ και Κάθριν Αστον στα δύο υψηλότερα αξιώματα της ΕΕ: αυτά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αντίστοιχα, ενώ ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την γενικότερη τάση της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι εξελίσσονται καλά.

 

 

 


σχετικα αρθρα