Το «πράσινο» φως έδωσε το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής στο νομοσχέδιο για την «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία».

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στόχος είναι μέχρι τον Ιανουάριο να υπάρξει, μέσα από τη σύνθεση προτάσεων, μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος, γνωστοποίησε ότι δεν θα ανανεωθούν οι άδειες λειτουργίες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

«Θέλουμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω από το νερό και να τιμήσουμε τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας. Έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε και να υπερβούμε όλα τα οργανωτικά προβλήματα και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Γι αυτό ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο με την σύγκλιση των συμβουλίων για να καταλήξουμε τον Ιανουάριο στην αναμόρφωση όλης της εκπαίδευση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στρώνει το έδαφος για φροντιστήρια μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, ενώ έδωσε έμφαση στη νέα Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να της ανατίθενται, μεταξύ άλλων, αρμοδιότητες για ίδρυση, οργάνωση, προαγωγή, συγχώνευση, αδειοδότηση ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων.

«Το αμείλικτο εξετασιοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων ωθεί κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου στα φροντιστήρια», τόνισε ο κ. Κουράκης χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση λειτουργίας των ΕΠΑΛ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς έχει ελάχιστους φίλους και έχει χτυπηθεί η τεχνική εκπαίδευση» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος πιστεύει σε αυτήν και θα παλέψει για να έχει το ρόλο που της αξίζει.