Σφοδρότατη επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόσο για τις προχθεσινές αποδοκιμασίες οπαδών του κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και για τα πεπραγμένα του ως πρωθυπουργός.

Ο κ. Σημίτης κατά τον χαιρετισμό του στο Ζάππειο για την εκδήλωση της συμπλήρωσης των 40 χρόνων της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «τα προχθεσινά επεισόδια που συνέβησαν εδώ δείχνουν ότι κάποιοι επιμένουν σε πρακτικές του παρελθόντος, που δεν είναι εφικτές με τα δεδομένα του σήμερα... επικρατεί ομίχλη με το τι θέλουν να κάνουν».

«Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν νοοτροπίες που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σημίτης και επεσήμανε πως η «κρίση δεν ήρθε από το από το πουθενά, ήρθε μεταξύ άλλων από αλόγιστους διορισμούς, και από το πελατειακό κράτος».

«Όλοι περίπου συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν τομές, διστάζουν όμως για τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας πως «οι λαϊκίστικες υποσχέσεις κοστίζουν, ας μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το πρόσφατο 'λεφτά υπάρχουν'».

«Η τρόικα είναι μια μορφή ελέγχου που περιορίζει την αυτονομία μας, αλλά και εάν φύγει -που θα είναι καλό- θα υπάρχουν άλλοι τρόποι ελέγχου» σημείωσε και προσέθεσε ότι πρέπει να μπουν «οι βάσεις για ένα νέο μεγάλο κίνημα».