Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η δεύτερη ημέρα επαφών των υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα θέματα, αρμοδιότητας κάθε υπουργού, που πρέπει να προωθηθούν, με την τρόικα να επιφυλάσσεται να παρουσιάσει στις αυριανές συναντήσεις τις δικές της θέσεις.

Αύριο , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται να γίνει μια συνολική ανασκόπηση και να δοθούν απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν και θα τεθούν στην διαπραγμάτευση όπως για τις φοροαπαλλαγές, τον ΕΝΦΙΑ, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς κλπ.

Με τους εκπροσώπους των δανειστών, διαδοχικά συναντήθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με αντικείμενο τους πλειστριασμούς ακινήτρων.

Στη συνέχεια η τρόικα συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα να επιμένει στα αιτήματα της και να ζητά να απελευθερωθούν οι ομάδικές απολύσεις.

Οι εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση που θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία και έκλεισε την δεύτερη ημέρα επαφών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών ο Ντέκλαν Κοστέλο έκανε λόγο για μια μέρα παραγωγικών συναντήσεων με τους υπουργούς. 

«Είχαμε ακόμη μία ημέρα παραγωγικών συζητήσεων με τους υπουργούς. Θα συνεχίσουμε κάνοντας μια επισκόπηση αύριο το πρωί. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα» δήλωσε.