Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος  

Πιεσμένοι από την κοινωνική και εκλογική βάση της ΝΔ αισθάνονται όλο και περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές που ήδη αμφισβητούν παρασκηνιακά την υπεροχή της κυβέρνησης και θεωρούν ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά χαμηλές. Παρά τις κατά καιρούς επικοινωνιακές «καταιγίδες» και την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, εκδηλώνονται ισχυρά πολιτικά πυρά και σκληρή κριτική για την πολιτική που ακολουθεί και από τμήμα της Κ.Ο. της ΝΔ. 

Κυρίαρχο στοιχείο είναι τα διαδοχικά λάθη, οι παραλείψεις και αστοχίες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, σε συνδυασμό με την έλλειψη αποτελεσματικού επικοινωνιακού και πολιτικού σχεδιασμού. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη που είπε, καθ’ υπόδειξη και του Μεγάρου Μαξίμου, ότι «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και η φράση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη που τόνισε πως σε μια διαπραγμάτευση δεν βάζεις όρους. 

Στην Κ.Ο. της ΝΔ υπάρχει μεγάλη γκρίνια, διότι εμφανίζεται η κυβέρνηση να υποχωρεί και να μην έχει συγκεκριμένη γραμμή άμυνας έναντι των πιστωτών, ενώ ήδη το κλίμα είναι πολύ βαρύ από το φόρο ακινήτων και το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ. 

Η ατυχής επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση του Μαξίμου που ξεκίνησε από τα μέσα του καλοκαιριού περί τέλους του μνημονίου, φυγής της τρόικας από την Αθήνα _οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα είναι εδώ στα μέσα του μήνα_ και η καθυστέρηση και άλλο της έναρξης της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, έχει θορυβήσει πολλούς και εντός του υπουργικού συμβουλίου και στην Κ.Ο.
Και αυτό διότι διαπιστώνουν ότι η ηγετική ομάδα έχτισε ένα επικοινωνιακό οικοδόμημα που με τους πρώτους φθινοπωρινούς αέρηδες κατέρρευσε, αφού η τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει και να χαλαρώσει τα γκέμια. 

Την ίδια στιγμή η γκρίνια περισσεύει στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς εκτός από τη λάμψη των υπουργών που χάνεται, υπάρχουν και οι υφυπουργοί, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων βρίσκεται σε... «πολιτική καραντίνα», καθώς θεωρούνται εξαφανισμένοι! Οι περισσότεροι κινούνται στη σκιά των υπουργών τους, χωρίς να έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες. Το τελευταίο διάστημα η πολιτική αβεβαιότητα και ανησυχία, έχει οδηγήσει αρκετούς υφυπουργούς που αισθάνονται παραγκωνισμένοι να θέλουν να κάνουν τη δική τους επανάσταση. Αρκετοί επισημαίνουν με παράπονο ότι «στερούνται αρμοδιοτήτων» και «παραμένουν «΄΄άγνωστοι΄΄ στο ευρύ κοινό», ενώ άλλοι διαπιστώνουν«προσωπική προβολή των υπουργών» χωρίς να «προβάλλεται το έργο τους ως έργο της κυβέρνησης».